5 carti despre fotografie revistafoto.ro

5 cărți despre fotografie

Am întrebat 100 de fotografi ce cărți despre fotografie ar fi bine să citească un fotograf începător. Ghicește cineva răspunsul la această întrebare?

Dacă ar fi să nu tragi cu ochiul la rândurile de mai jos, care ar fi prima recomandare ce îți trece prin minte? Poți să o împărtășești cu noi într-un comentariu, dar nu înainte de a îți spune răspunsul câștigător la această întrebare: manualul de instrucțiuni al aparatului de fotografiat. ❤

După acest răspuns, evident, a urmat și întrebarea doi: ce citești după manualul de instrucțiuni al aparatului?
Legenda spune că după manual fie îți iei alt aparat foto și îi citești manualul, fie nu mai ai timp de cărți pentru că te apuci serios de fotografie. La voi cum a fost?

Pentru cei care mai au timp de citit printre editări și descărcări de fotografii, vin și recomandările de cărți despre fotografie promise în titlul acestui articol scris cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții și a drepturilor de autor.

5 cărți despre fotografie

  1. The Dramatic Portrait: The Art of Crafting Light and Shadow semnată de Chris Knight un fotograf renumit când vine vorba de fotografia de portret și de felul în care acesta se joacă cu luminile și umbrele. Cartea este într-o proporție destul de mare despre lumini și umbre și cei care au citit-o recomandă citirea cărții în paralel cu vizionarea lecțiilor video ținute de Chris Knight. 
  2. Tony Northrup’s DSLR Book: How to Create Stunning Digital Photography este una dintre cele mai vândute cărți despre fotografie de pe Amazon. În ea găsești de toate de la compoziție până la chestii basic precum reguli de expunere, explicații despre ISO, exerciții, teorie și foarte multe sfaturi și exemple. Este fără doar și poate o carte de citit imediat după manualul de instrucțiuni.
  3. The Moment It Clicks a lui Joe McNally deja celebru pentru cele mai inedite ședințe foto, în special cea de pe Burj Khalifa din Dubai este din nou o carte despre fotografie ce poate fi citită la începutul carierei tale de fotograf. Pe lângă fotografiile din carte, cu siguranță și poveștile din spatele acestora te vor fascina. 
  4. Souls Against the Concrete de Khalik Allah un fotograf mai mult decât pasionat de fotografia de stradă vine cu o carte ce prezintă 105 de portrete făcute cu un Nikon F2 35mm ce prezintă o realitate ce îi lasă pe cei care au parcurs paginile acestei cărți fără cuvinte.
  5. Fine Art Wedding Photography: How to Capture Images with Style for the Modern Bride semnată de Jose Villa și Jeff Kent este o carte dedicată fotografilor de nuntă și de fine art. În carte o să găsiți atât sfaturi practice cât și multe sfaturi pentru a fotografia conștient și prezent în ziua nunții.

Voi ce alte cărți recomandați pasionaților de fotografie și nu numai? Așteptăm cât mai multe recomandări în comentarii. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *