ShootLess 2019

shootLess 2019

shootLess 2019 este un eveniment dedicat fotografilor de nuntă din România ce are ca scop educarea, informarea și pregătirea viitoarelor generații de fotografi de nuntă. Anul acesta va avea loc pe 12, 13 și 14 aprilie la Sibiu. Vor fi 2 zile de povestit, învățat, shooting direct pe scenă și demonstrații ce se vor încheia cu vernisajul expoziției de fotografie, și o zi (14 aprilie) de workshop-uri.

Ce înseamnă shootLess?

Organizatorii spun că pentru ei shootLess înseamnă a „fotografia înțelept, a nu te grăbi și a nu confunda instinctul cu fotografiatul a tot ce mișcă”. Fiecare cadru are nevoie să fie gândit de la setări ale aparatului până la evaluarea compoziției și a emoției surprinse în fotografie.

Aflat a doua ediție shootLess aduce anul acesta 12 speakeri care sunt dispuși „să dea” din experiența lor pentru ca participanții să plece de la acest eveniment mai buni, cu lecțiile învățate și nu doar din punct de vedere profesional. „Vrem ca shootLess 2019 să-ți fie cel mai drag și mai util eveniment educațional în fotografia de nuntă românească. Făcut de fotografi, pentru fotografi.”

Hai la shootLess 2019 dacă ești fotograf de nuntă!

Te așteaptă 12 speakeri, workshop-uri, o competiție unică, premii, expoziție, vernisaj! Totul pentru ca tu să devii mai bun.

Dumitru Hariuc captează și transmite emoții vii, naturale. Va vorbi despre o altfel de fotografie de nuntă și despre cum să obții o sesiune foto plină de emoții, mișcare și culoare.

Galia Dan este un bulgăre de energie bună ce a emoționat o sală întreagă la WeddingStaff povestind cum să devii fotograf de nuntă la 50 de ani și va vorbi despre cum te ajută să reușești dacă ai încredere în tine.

Daniel și Ana-Maria Ilinca – el spune povești prin intermediul fotografiei iar ea îi este modelul preferat. Va vorbi despre tehnici de iluminare și postproducție la nivel premium.

Florin Ștefan își propune să îți vorbească despre programul dinainte / din timpul și după nuntă, precum și să îți ofere sugestii despre pregătirea și realizarea unei sesiuni foto after-wedding.

Mirela Momanu este unul dintre cei mai talentați fotograf de stradă din România și vine la shootLess pentru a te învăța importanța anticipării momentului și gândirea ce stă în spatele cadrelor atât de bine construite și totuși atât de relaxate, spontane.

Julius Paul e un povestitor înnăscut și nu își imaginează viața fără cuvinte și oameni. Storytelling-ul este punctul cheie al procesului de creație. De aceea își propune să îți vorbească despre cum se construiesc povești unice, din imagini succesive, dincolo de tehnică și cunoștințe de fotografie.


Înscrie-te la shootLess 2019 acum!


Paul Pădurariu zâmbește mereu și e prezent trup, minte și suflet în relația cu cei fotografiați. Vei afla de la el cum să transformi o sesiune foto într-o sesiune de cunoaștere și autocunoaștere, cât de importantă este ascultarea și dragostea de oameni și ce puteri magice ai asupra clienților, astfel încât să îi faci să simtă și să vadă exact așa cum simți și îi vezi tu: frumoși, luminoși, întregi.

Alexander Lupașcu este unul dintre fotografii români de nuntă ce îmbină cu succes diverse stiluri de fotografie într-un mix cuceritor pentru clienți. Prezența lui pe scenă va fi centrată asupra paradigmei: fotografia de nuntă între pasiune și business.

Marius Stoica își vede stilul fotografic definit perfect de emoții: trăiri autentice, naturale, calde. Caută în permanență să creeze imagini care transmit stări și el însuși devine emoționat atunci când vede oameni trăind frumos. Îți va vorbi despre omul din spatele aparatului, despre cum să faci parte cu totul din povestea pe care o fotografiezi, despre latura umană a fotografiei de nuntă.

Daniel Chindea va vorbi despre cum să fii banal dar să te simți bine în pielea ta ca fotograf de nuntă. Cum să nu ai prea multe nunți dar să trăiești frumos. Cum să nu câștigi premii dar să fii iubit de clienții tăi. Îți va spune că se poate oricum vrei, că nu sunt rețete și că singurul tău rost e să faci ceea ce iubești.

Dima Vutcariov a participat la diverse concursuri și a fost desemnat videograful anului în 2017 și 2018 de către fotografi-cameramani. Vine la Shootless să împărtășească tot ce știe în materie de videografie de nuntă și cum să fii diferit: primii pași, platforme de promovare, cum să te inspiri corect și util, colaborarea cu fotograful și multe altele.

Derularea întregului proiect shootLess:

  • 1 februarie 2019: start înscrieri shootLess
  • 5 aprilie 2019: stop înscrieri la competiție
  • 6-10 aprilie 2019: jurizarea imaginilor
  • 12 aprilie 2019: ziua I shootLess. Începem la ora 9.00 cu primirea voastră. Primul speaker urcă pe scenă la 10.00 fix. Pauză de masă între 13.00 și 14.30. Încheiem ziua la ora 19.00. Ordinea speakerilor va fi publicată în curând.
  • 13 aprilie 2019: ziua II shootLess. Vă așteptăm în sală între 9.00 și 10.00. Ordinea speakerilor va fi publicată în curând.
  • 13 aprilie 2019: La ora 20.00 deschidem vernisajul expoziției shootLess! Șampanie și program de seară cu muzică și voie bună!
  • 14 aprilie 2019: ziua III shootLess – workshop-uri

Locația principală shootLess este IBIS Sibiu. Aici se vor desfășura zilele de conferință, party-ul, vernisajul și workshop-urile.

Workshop-urile shootLess 2019

Ziua de 14 aprilie este dedicată workshopurilor ce vor dura aproximativ 8 ore, începând de la 10 dimineața. Despre subiectele abordate, prețuri și numărul de locuri puteți afla mai multe aici.

Salonul internațional de fotografie de nuntă shootLess

Salonul International de Fotografie de Nuntă shootLess  este deschis tuturor fotografilor profesioniști și amatori, din toată lumea, fiind invitați să participe cu fotografie digitală sau digitalizată de nuntă, alb/negru sau color.

Singura temă a salonului este fotografia de nuntă. Imaginile participante trebuie create pe parcursul unei nunți reale, înainte de nuntă (sesiune de logodnă) sau după nuntă (sesiune foto).

În competiția shootLess vor învinge imaginile care pun preț pe amintire, pe moment, pe lumină utilă, pe compoziție. shootLess este despre sinceritate, trăiri și artă. Mai multe despre competiție și vernisaj poți citi aici.

Te invităm să vezi cum a fost la shootLess 2018


Noutățile shootLess vor fi publicate pe pagina de facebook și pe evenimentul shootLess.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *